Prob Olja, olika storlekar

129 krPROB Oljan är en återfettande alkohol och tjärbaserad olja till torr och irriterad hud. Oljan har en god effekt mot klåda som orsakats av insektsstick och sol. T ex kan klådan sitta i mankammen och svansroten.

 

Lätt att applicera genom täta pälsar, mankam och svansrot med sin spetskapsyl.


Oljan är dryg och absorberas fort in i huden, inget kladd i päls, man, svans och ingen risk för brännskador i starkt solljus.

 

Vi rekommenderar att pröva produkten på mindre område (mynttest) första gången man använder oljan för att se så hästen inte reagerar negativt på den. Den innehåller alkohol och kan upplevas skarp av vissa hästar. Vid eventuell irritation, tvätta med tvål och vatten och avbryt behandling. Undvik ögon och andningsvägar.

 

Bruksanvisning:
Applicera droppvis på huden med ca 5 centimeters mellanrum.  Oljan är mycket flytande och sprids lätt ut på större område med lätt massage på taglet några sekunder efter applicering. Applicera först var tredje dag, så länge behovet kvarstår, därefter vid behov. Försök hitta den intervall som passar just din häst. Det kan räcka med några gånger i veckan, en gång i veckan, medan andra använder varje dag.

 

Ingen karens

 

HUNDAR
Om hunden har problem med sina tassar, är det vanligt att de börjar slicka, nagga och bita intensivt på sina tassar. Bryter oftast effektivt det beteendet. Varva helst med PROB Super cream och PROB Olja inomhus. I kyla och vinterbruk använd PROB Tassalva. Om du underhåller tassarna regelbundet slipper du onödiga tassproblem.

 

PROB Oljan har en skarp tjärdoft som relativt snabbt dämpas ner.

 

Kombinera gärna med Tjärschampo.  
Kan med fördel användas även till valpar och dräktiga djur.