ACANA WILD COAST

39 krWILD COAST

FÖR ALLA RASER OCH ÅLDRAR

Dagens hundar kan inte bara äta samma föda som deras förfäder, de bör till och med göra det för att må så bra som möjligt.

Det är därför ACANA Wild Coast innehåller fisk som fångats i det vilda på ett hållbart sätt runt öarna i norra Vancover och skyndats till vårt kök FÄRSKA och HELA, sprängfyllda med smak och näring.

ACANA är fyllt med näringsrikt fiskprotein och omega-3-fettsyror, utan högglykemiskt spannmål, för att främja en riktigt god hälsa. ACANA Classics innehåller lågglykemiskt specialskuren havre för att upprätthålla stabila blodsockervärden och för att hjälpa till att minska risken för fettinlagring.

Vi tror att du kommer att älska ACANA, fodret som tillreds uteslutande i våra prisbelönta NorthStar®-kök av färska, gedigna och hållbara råvaror.

Och det viktigaste – vi tror att din hund kommer att älska det också!


ALLT HANDLAR OM KÖTTET

HÄMTA BROSCHYR

Dagens hundar är byggda precis som sina förfäder och vi tycker att de bör äta som dem.

Hur kan du vara säker på att din hunds mat är biologiskt korrekt? Det är enkelt, svara bara på dessa tre frågor om kött.

 • HUR MYCKET KÖTT?

  ACANA Wild Coast är fyllt med 50 % fisk – upp till dubbelt så mycket som de flesta specialfoder för hundar, och helt utan växtproteinkoncentrat.

 • HUR MYCKET FÄRSKT KÖTT?

  1/3 av fiskinnehållet i ACANA är färskt vilket tillför viktiga näringsämnen i deras mest närande form, medan 2/3 torkas för att ge en stark och naturlig källa till köttprotein.

 • HUR MÅNGA SORTERS KÖTT?

  ACANA Wild Coast har tre typer av färsk fisk i WholePrey™-förhållande. Det innehåller kött, organ och brosk för att ge naturlig och komplett näring.

  • Stillahavssill – hel och färsk från Stilla havet i norra Kanada.
  • Piltandad flundra – hel och färsk från Stilla havet i norra Kanada.
  • Silverkummel – hel och färsk från Stilla havet i norra Kanada.

I naturen finns inga syntetiska tillsatser utan där tillgodoser hundar och vargar sitt näringsbehov genom att få i sig bytesdjur: muskelkött som ger protein; lever, njure och mage som ger vitaminer och mineraler; ben och brosk som innehåller kalcium och fosfor.

ENDAST SEX TILLSATSER | NATURLIGA NÄRINGSÄMNEN

NÄRING OCH SMAK. FRÅN NATUREN.

ACANA Wild Coasts rika fisk- och Wholeprey™-innehåll ger naturliga näringsämnen. Endast vitamin B5, E, kolin, zink och koppar tillsätts.


KANADAS BÄSTA OCH FÄRSKASTE INGREDIENSER

Torkad sill (24%), specialskuren havre (23%), färsk stillahavssill (10%), färsk piltandsflundra (6%), sillolja (6%), rapsolja, färsk silverkummel (4%), röda linser, gröna ärtor, gröna linser, kikärtor, gula ärtor, hel havre, soltorkad alfalfa, linsfiber, torkad brun kelp, färsk pumpa, färsk butternutsquash, färsk palsternacka, färsk grönkål, färsk spenat, färska morötter, färska Red Deliciousäpplen, färska Bartlettpäron, frystorkad sillever (0,1%), färska tranbär, färska blåbär, cikoriarot, gurkmeja, mjölktistel, kardborrerot, lavendel, läkemalva, nypon.

Tillsatser: Vitamin E, B5, kolin, zink och koppar.

Naturligt konserverat med vitamin E.


SKAPAD FÖR KÖTTÄTARE

De må se olika ut, men din hund har samma anatomi som vargen och det innebär att hunden är en köttätare som är gjord för en kost som är rik på kött, protein och fett.

Utifrån detta biologiska faktum, och för att skapa den diet som Moder Jord har ansett att din hund ska ha är ACANA full av näringsrika proteiner och fetter samt begränsad på oönskade kolhydrater.

 • ANALYTISKA BESTÅNDSDELAR

  Råprotein (min.)29 %
  Råfett (min.)17 %
  Råaska (max.)7.5 %
  Växttråd (max.)5 %
  Vatten (max.)12 %
  Kalcium (min.)1.1 %
  Fosfor  (min.)0.9 %
  Omega-6 (min)2.4 %
  Omega-3 (min.)1.4 %
  DHA (min.)0.4 %
  EPA (min.)0.3 %
  Glukosamin (min.)700 mg/kg
  Kondroitinsulfat (min.)900 mg/kg
  Linoleic acid (min.)2.2 %
  Carbohydrate (NFE)29.5 %


DIN HUND ÄR UNIK

ACANA tillgodoser alla hundars behov, oavsett ras och storlek. Precis som du själv är din hund unik med ett kostbehov som varierar beroende på miljö, ålder och aktivitet.

Tabellen nedan erbjuder en utgångspunkt och justeras efter behov för bästa vikt och kondition. Vi föreslår att du håller koll på hundens vikt och anpassar portionerna om det behövs. Vi rekommenderar att hunden utfodras två gånger om dagen och alltid har tillgång till rent och friskt vatten.

KALORIFÖRDELNING

Jämfört med vanligt foder ger ACANA fler kalorier från fett och proteiner och färre från kolhydrater. Vårt foder minskar därför risken för fetma och gör att din hund mår så bra som möjligt.

Den metaboliska energin är 3493 kcal/kg (419 kcal per 250 ml/120 g), med 30 % från protein, 30 % från frukt och grönsaker och 40 % från fett.


BIOLOGISKT KORREKT

KÖTTBASERAT FODER SOM ÅTERSPEGLAR HUNDENS NATURLIGA KOST.

Gråvargen är förfader till alla hundar. Även om år av avel har fått fram hundratals ”vargar” med olika utseende har beteendet hos dagens hundar och deras vargkusiner varit detsamma, så det är inte konstigt att även deras matbehov är detsamma.

Filosofin kring vårt prisbelönta biologiskt korrekta foder är enkel: spegla kvantiteten, färskheten och de olika typer av kött som hundar utvecklats för att äta, begränsa samtidigt kolhydrater och syntetiska ingredienser som inte hör hemma i din hunds naturliga kost.

 • HÖG KÖTTHALT (50 %)

  Din hund är biologiskt anpassad för en kost rik på kött. Det är därför vi fyllde ACANA Wild Coast med 50 % fisk som stillahavssill, vild piltandsflundra och silverkummel, fiskar som alla anses vara passande som mat åt människor.

  Jämför detta med konventionella hundfoder som ofta innehåller väldigt lite kött som dessutom sällan kommer från den mänskliga livsmedelskedjan.

 • HÖGA HALTER AV FÄRSKT KÖTT (29 %)

  ACANA hämtar sitt rika proteininnehåll från animaliska ingredienser (inte växter) av högsta klass, som skapar slanka muskler och ger näring åt din hund i linje med de evolutionära behoven. ACANA är helt fritt från koncentrat av potatisprotein eller ärtor vilket är vanligt i dagens hundfoder.

  Jämför med konventionella hundfoder som ofta antingen har lite protein (och mycket kolhydrater) eller använder olämpliga växtproteinkoncentrat för att kunna hävda att de har en hög proteinhalt.

 • ETT VARIERAT UTBUD AV FÄRSKT KÖTT (1/3)

  Vi använder färskt kött i sin mest naturliga och närande form. Det är därför 1/3 av allt kött i ACANA Wild Coast är autentiskt färskt och laddat med näring och smak, medan 2/3 är torkat eller av olja för att ge en koncentrerad och naturlig källa till köttprotein. Alla råvaror är godkända som livsmedel för människor — en raritet bland dagens foderproducenter.

  Jämför med konventionella hundfoder som sällan innehåller autentiskt färskt kött.

 • HÖGA HALTER ANIMALISKT PROTEIN (3 KÄLLOR)

  I naturen drar hunden nytta av ett urval av bytesdjur. Det är därför ACANA Wild Coast innehåller en varierad och stor mängd fisk – stillahavssill, vild piltandad flundra och silverkummel, hela fiskar i näringsrikt Wholeprey™-förhållande av kött, organ och brosk som efterliknar den naturliga kosten, vilket eliminerar de långa listor med syntetiska tillsatser du ofta finner i konventionella hundfoder.

  Jämför med konventionella hundfoder som innehåller en eller två sorters kött, sällan i Wholeprey™ -förhållanden, men med långa listor av syntetiska tillsatser.

 • BEGRÄNSAD MÄNGD KOLHYDRATER (30 %)

  Kolhydrater är kända som den ledande orsaken till fetma och diabetes och din hunds naturliga föda har mycket lite av det. Det är därför kolhydraterna i maten från ACANA är begränsade till ungefär hälften av nivåerna som man finner i vanlig hundmat och innehåller specialskuren havre som enda lågglykemiska spannmålsingrediens. Specialskuren havre påverkar blodet gradvis och gör att blodsockertoppar kan undvikas och fettlagring minskas.

  Jämför detta med konventionella hundfoder vars kolhydratinnehåll ofta överstiger 50 % och har högglykemiska ingredienser som potatis, tapioka och ris som gör att blodsockret skjuter i höjden, vilket i sin tur är kopplat till övervikt och diabetes.